Батончики з вівсянки з абрикосом і льоном

Батончики - не тільки смачний, але і корисний перекус, особливо в похідних умовах. А якщо Ви їх приготуєте самі, то Вашим рідним буде удвічі приємніше. Кондитера компанії Catering Dnepr радять Вам розпочати приготування прям зараз:

Інгредієнти
Мед - 2 столові ложки
Вівсяні пластівці - 100 г
Фруктоза - 2 столові ложки
Насіння льону - 1,5 столові ложки
Курага - 4 штуки
Висівки - 1 столова ложка
Пюре яблучне - 100 г
Пекарський порошок - ½ чайної ложки
Сіль - щіпка
Приготування займе зовсім не багато часу:

   У великій мисці змішайте вівсяні пластівці з насінням льону, висівками і дрібно нарізаною курагою (якщо курага вам попалася жорстка, попередньо її можна замочити в теплій воді). Добавте пекарський порошок, фруктозу і сіль. Перемішайте.
     Мед добавте до пластівців разом з яблучним пюре. Перемішайте. Маса повинна вийти дуже крутий, сухий і легко розділятися на шматки. При цьому пластівці повинні бути злегка зволоженими, а не мокрими або в'язкими.
  Розігрійте духовку до 180 градусів. Широкий деко покрийте аркушем паперу для запікання, смажте рослинним маслом і викладіть вівсяну масу.
  Розподіліть масу по паперу рівним шаром товщиною в 1 см. Поставте деко в духовку і випікайте півгодини.
  Дістаньте з духовки деко і, поки маса не охолола, намітьте ножем розрізи, щоб потім перетворити корж в батончики - після охолодження вони трохи затвердіють і будуть нагадувати по консистенції ірис. Нарежте гострим ножем остиглий корж на акуратні прямокутники. Смачного!

16.09.2015