Біфштекс з соусом з білого портвейну

Компанія Catering Dnepr пропонує приготувати дуже просте, смачне, ефектне і зручне в подачі блюдо. Ви обсмажуєте м'ясо до красивої скоринки з усіх боків і воно лежить в очікуванні свого часу ...

Складові:
Цибуля ріпчаста - 2 головки
Яловиче філе - 1 кг
Морква - 1 штука
Селера - 1 стебло
Чебрець - 2 стебла
Лавровий лист - 1 штука
Петрушка - 6 стебло
Портвейн білий - 200 мл
Зерниста гірчиця - 2 столові ложки
Яловичий бульйон - 100 мл
Вершки - 50 мл
Сушений естрагон - 20 г
Масло вершкове - 50 г
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Олія - ​​50 мл

Інструкція:
1. Нарежте м'ясо на шматки товщиною по три сантиметри. Руками надайте кожному шматку круглу форму і обв'яжіть по периметру кулінарної ниткою, щоб зафіксувати цю форму. Нитка стягує м'ясо, і тому при термічній обробці менше будуть рватися зв'язку між волокнами усередині м'яса. Шматки підсушіть паперовими рушниками. Важливо, щоб на поверхні було якомога менше вологи - це дозволить утворитися скоринці, яка сприяє збереженню соковитості.
2. Розігрійте сковорідку з рослинним маслом і обжарте в ній шматки м'яса з двох сторін і з торця теж. П'ять хвилин з одного боку і три хвилини з іншого. З торця - по хвилині.
3. Покладіть м'ясо у фольгу, щоб воно оговталося від шоку, а на що залишилися в сковорідці жирі і маслі обжарте крупно нарізані цибулю, селеру і моркву до золотистого кольору. Зв'яжіть в пучок лавровий лист, чебрець і петрушку. На деко викладіть шматки м'яса, посоліть і поперчіть їх і обсипте навколо смаженими овочами. Киньте на деко в'язку прянощів і поставите його в духовку, розігріту до 180 градусів, на п'ятнадцять хвилин.
4. За цей час потрібно приготувати соус. У сотейнику змішайте бульйон з портвейном, доведіть до кипіння і кип'ятіть десять хвилин, поки не випарується зайва алкоголь, а вміст сотейника не уварити приблизно на третину. Зменшіть вогонь і вмішайте віночком в соус гірчицю і вершки. Варіть ще три хвилини, після чого зніміть з вогню і вмішайте віночком нарізане на маленькі кубики та заморожене вершкове масло і дрібно нарізані листя естрагону.
5. Дістаньте м'ясо з духовки, дайте йому охолонути кілька хвилин і подавайте з соусом. Можливе використання гарніру. Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

23.12.2015