Чізкейк в шоколадній глазурі

Складові:

Для основи:

Шоколадне печиво - 0,5 кг
Вершкове масло (розтоплене) - 3 ст. л.
Цукор - 2 ст. л.
Сіль - 2-3 г

Для начинки:

Вершковий сир (кімнатної температури) - 1150 г
Цукор - 1 ½ скл.
Сметана - ¾ скл.
Яйця - 5 шт.
Жовтки - 2 шт.
Сіль - ½ ч. Л.
Ванільний екстракт - 1 ч. Л.
Арахісове масло - ¾ скл.
Желатин або желе (кольорове або безбарвне) - 12 г

Глазур (ганаш):

Вершки (жирні) - 2 скл.
Вершкове масло - 2 ст. л.
Горький або молочний шоколад - 450 г

приготування:

1. Приготувати основу. Для цього печиво подрібнити до стану крихти, змішати з розтопленим вершковим маслом і цукром.
2. Розігріти духовку до 160 ºC. Викласти в форму (краще всього використовувати роз'єднує форму зі знімним кільцем) суміш з печива з маслом і розрівняти поверхню, придавити на дно. Випікати 10 хвилин, потім остудити.
3. Тепер можна переходити до начинки. Для цього потрібно збити вершковий сир міксером, додати сметану і цукор. Знову ретельно збити.
4. Додати яйця по одному. Збивати кожен раз по 2 хвилини.
5. Додати ванільний екстракт і сіль, добре збити.
6. Поділити начинку на дві частини. В одну частину додати арахісове масло і ретельно перемішати. В іншу частину додати розведений згідно інструкції желатин або желе. Ретельно збити.
7. На основу чізкейку викласти начинку з арахісовим маслом, розгладити поверхню. Дуже обережно додати зверху начинку з желе і розрівняти
8. Поставити торт в духовку на 60 хвилин. Вниз поставити форму з водою, щоб випаровувалася волога і не дала підгоріти чізкейк. Верхній шар повинен вийти як суфле.
9. Остудити до кімнатної температури і поставити в холодильник мінімум на 4 години.
10. Обережно провести гострим ножем по краю форму і зняти кільце.
11. Зробити ганаш (глазур). Для цього необхідно довести до кипіння вершки, потім зняти з вогню і додати масло і шоколад. Дати постояти 2 хвилини і ретельно перемішати до однорідності.
12. Обмастити глазур'ю (ганашем) верхівку і боки чизкейка, дати глазурі застигнути в холодильнику близько 45 хвилин.
13. Щоб розрізати чізкейк швидко, змочити ніж гарячою водою і розрізати на шматки чізкейк.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

04.09.2017