Фісташковий мус з авокадо

Незвичайно смачно, довго, холодно! Три слова якими можна охарактеризувати фісташковий мус, але витрачені зусилля варті свого результату. Шеф - кондитер компанії Catering Dnepr пропонує Вашій увазі дивовижний рецепт. Виникає питання чому довго ?! Після закінчення 8 - 10 годин десерт набуває дуже ніжну структуру. Чому холодно? Холод надає якусь схожість з сорбетом. Отже, почнемо.

Вам знадобляться:
Авокадо - 3 штуки
Мед - ½ склянки
Несолоні фісташки - 1 склянка
Вода - ¼ склянки
Сік лайма - 1 чайна ложка
Сіль морська щіпка

З чого почати:

1. Очищені від скорлупок несолоні фісташки замочітн в питній воді на 3:00, після чого злийте воду і висушіть горіхи, виклавши на чистий кухонний рушник.
2. Пересипте фісташки в чашу блендера, добавте мед, одну столову ложку води і збийте до однорідності. Перекладіть фісташкову масу в миску і поставте в холодильник на п'ять годин або на ніч.
3. Охолоджені авокадо (їх можна разом з фісташкової масою прибрати на 5:00 в холодильник) очистити від шкірки, видалити кісточки, нарізати невеликими шматочками.
4. Кубики авокадо разом з фісташкової масою завантажте в чашу блендера, додасте одну чайну ложку соку лайма, щіпку морської солі і чверть склянки води.
5. На високій швидкості збийте авокадо з фісташками до однорідності. Отриману масу розкладіть по формах, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник - годин на п'ять.
6. Перед подачею готовий мус вкрасти листочками м'яти або подрібненими фісташками - їх можна, наприклад, додатково підсмажити на сухій сковороді для аромату. Приємного апетиту, дорогі!

16.12.2015