Фокачча

Фокачча - дріжджовий хліб без будь-яких начинок або з начинками, який печуть в Італії. Найпростіша начинка - оливкова олія або сіль, але можуть бути і більш складні варіанти - пряні трави, сири, томати, оливки, цибуля, фрукти і т.д. Фокачча буває круглої або прямокутної, тонкої або товстої, все залежить від уподобань пекаря. Деякі автори вважають, що фокаччею - попередниця піци. За способом приготування вона майже ідентична піці, але тільки без специфічної начинки. У нинішній Італії фокаччею вважається старою універсальною формою піци, яка була звичайною їжею для селян і воїнів старовини.

Вам буде потрібно:

Дріжджі - 2 чайних ложки
Цукор - 1 чайна ложка
Тепла вода - 1,75 склянки
Оливкова олія - ​​1 столова ложка
Борошно - 470 г
Сіль - 1 чайна ложка
Сухий кріп - 2 чайних ложки
Сухий селера - ½ чайної ложки

додатково:
Оливкова олія - ​​1 столова ложка
половина помідора
Половина червоної цибулі
Часник - 1 зубчик
Кмин - 1 чайна ложка
Свіжий чебрець

Як готувати:

1. Дріжджі змішайте з цукром і розчиніть у теплій воді. Додайте столову ложку оливкової олії. Залиште на час.

2. Борошно змішайте з сіллю, кропом і селерою. Зробіть неглибоке отвір в борошні. Якщо дріжджі вже почали працювати, вилийте їх в миску з борошном. Замісити тісто і залиште підніматися на пару годин. Укрийте рушником. Духовку нагрійте до 220 ° C.

3. Тісто розділіть на 2 частини і кожну кульку розкачати на присипаної борошном дошці.

4. Викладіть кільця цибулі, помідора, часник, кмин і чебрець. Збризніть оливковим маслом, залиште ще на 15 хвилин.

5. Після цього відправте в духовку на 10-15 хвилин - випікайте до коричневої скоринки.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

10.01.2018