Клафуті з вишнею і ваніллю

Літній пиріг взимку - не проблема! Рецепт підходить як для дбайливих господинь, в морозильній камері яких можна зустріти різні ягоди, так і для несподіваного рішення приготувати дане блюдо, для менне запасливих. Заморожена вишня зовсім не рідкість у наш час. Тому Ваш пиріг буде готовий вже через годину після покупки всіх інгредієнтів. Попередньо ягоди необхідно розморозити.
Вам знадобляться:
Вишня - 500 г
Борошно пшеничне - 125 г
Цукор - 250 г
Яйце куряче - 5 штук
Сметана - 350 мл
Молоко - 1 стакан
Лимони - 1 штука
Ванілін - щіпка
Сіль - щіпка
Інструкція:
1. Вишню розкласти на дні форми для випічки в один ряд, засипати 50 грамами цукру і залишити на півгодини.
2. Тим часом просійте борошно, добавте дрібку солі, трохи ваніліну, цедру одного лимона і решту цукру. Розмішайте, зробіть в серединці поглиблення і влийте в нього збиті яйця. Розмішайте до однорідності борошно з яйцями, потім зі сметаною і під кінець - з молоком.
3. Залити тестом ягоди і поставити на тридцять п'ять - сорок хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Поверхня клафуті повинна підрум'янитися і піднятися. Смачного! З любов'ю Catering Dnepr!

01.12.2015