Курча з томатами і вином

Неповторна за смаком страва - курча з томатами, чорносливом, корицею і вином пропонує нам сьогодні приготувати команда кухарів компанії Catering Dnepr. Трохи зусиль і незабутня вечеря готова.

Складові:
Курча - 1 штука
Сіль, перець чорний мелений - за смаком
Масло вершкове - 2,5 столові ложки
Біле сухе вино - 250 мл
Вода - 125 мл
Помідори - 250 г
Палички кориці - 1 штука
Чорнослив без кісточок - 16 штук
Червоний винний оцет - 2 столові ложки
Цукор - 2 чайні ложки

Інструкція

1. разрежте тушку курчати на 8 частин, посипте сіллю і чорним перцем.
2. Обжарте шматки курки на вершковому маслі у важкій неглибокій сковороді.
3. Коли процес обсмаження завершиться, щільно укладіть всі шматки курки в сковороду (шкірою вниз), добавте вино, доведіть до кипіння і дочекайтеся, поки рідина не випарується на половину.
4. Долийте в сковороду води, додасте очищені від шкіри і дрібно нарізані помідори, 1 коричну паличку, 3/4 чайної ложки солі, 1/4 чайної ложки перцю і знову доведіть до кипіння. Продовжуйте готувати, накривши кришкою, на повільному вогні 20 хвилин.
5. Добавте в сковороду нарізану крупною соломкою чорнослив, оцет і цукор, знову доведіть до кипіння, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і готуєте 10 хвилин. Потім щипцями вийміте шматки курки з сковороди, викладіть на блюдо і накрийте фольгою.
6. Що залишився в сковороді соус доведіть до кипіння і продовжуйте готувати на інтенсивному вогні 8-10 хвилин. Дочекайтеся, коли соус загусне і впоратися приблизно до 300 мл. Видаліть з соусу коричну паличку.
7. Подавайте з приготовленим соусом з томатів і чорносливу.

Смачного! З любов'ю ваш Catering Dnepr!

15.01.2016