Львівський сирник

Складові:

Сир - 500 г
Яйця - 3 шт.
Цукор - 150 г
Ванільний цукор - 1 пакетик
Картопляний крохмаль - 1 ст. л.
Лимон - 1 шт.
Ізюм - 100 г

Для шоколадної глазурі:

Вершкове масло - 2 ст. л.
Сметана - 3 ст. л.
Цукрова пудра - 2 ст. л.
Какао - 2 ст. л.
Кулінарна посипання - для прикраси.

додатково:

Форма для випічки 21х11 см

приготування:

1. Сир розтерти з яйцями, цукром, ванільним цукром. Повинна вийти гладка пишна сирна маса. Додати крохмаль і знову добре перемішати.
2. З лимона зняти цедру. Ізюм розпарити в окропі протягом 5 хвилин, потім обсушити. У сирну масу додати родзинки і цедру лимона, перемішати.
3. Форму для випічки, якщо вона не силіконова, застелити промасленим папером. Викласти рівномірно сирну масу.
4. Поставити в розігріту до 190ºC духовку на 45 хвилин. Потім вогонь вимкнути і залишити Львівський сирник в духовці на 10 хвилин. Вийняти форму з сирником з духовки і остаточно остудити. При охолодженні сирник трохи осяде.
5. Приготувати глазур. У каструльці розтопити вершкове масло, додати цукрову пудру і перемішати до повного розчинення. Додати сметану, довести до кипіння, всипати какао, трохи поварити до загустіння (3-4 хвилини), не допускаючи кипіння глазурі.
6. Повністю остиглий сирник покрити шоколадною глазур'ю з усіх боків, за бажанням прикрасити кулінарної посипкою. Прибрати сирник в холодильник на 5-6 годин або на ніч. Смачний і ніжний Львівський сирник готовий.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

09.07.2017