Маффіни з журавлиною

На носі зимові холоди, але це не привід впадати у відчай. Команда Catering Dnepr дарує Вам трішки сонечка і гарного настрою і пропонує Вам власноруч спекти прекрасні маффіни з журавлиною.

Інгредієнти:
Масло вершкове - 110 г
Борошно пшеничне - 290 г
Розпушувач - 2 чайні ложки
Сіль - щіпка
Цукор - 250 г
Журавлина - 1 стакан
Яйце куряче - 2 штуки
Ваніль - 1 чайна ложка
Молоко - 120 г
Горіх мускатний - ¼ чайної ложки

Отже, приступимо:

1. Форму для маффінів змастити маслом і посипати борошном.
2. Віночком змішати борошно, сіль, розпушувач. Журавлину обваляти в двох чайних ложках борошняної суміші.
3. Міксером на середній швидкості збити вершкове масло з цукром, займе це приблизно п'ять хвилин. Потім по одному додавати яйця, потім - ваніль.
4. Переключити міксер на найповільніший режим, всипати борошно, розмішати і поступово влити молоко. Розмішувати треба, поки тісто не стане більш-менш сходитися, тоді маффіни вийдуть ніжними і пухкими. Лопаточкою вмішати журавлину.
5. Розкласти тісто у формочки. Решта 50 грам цукру змішати з тертим мускатним горіхом і посипати шапки маффінів.
6. Поставити майбутні маффіни в розігріту до 190 градусів духовку і випікати приблизно двадцять п'ять хвилин.

Чудово поєднуються з трав'яним чаєм або молоком!

Приємного апетиту, дорогі!

24.11.2015