Мусака по болгарськи

Мусака по болгарськи від кухарів компанії Catering Dnepr. Виглядає на столі просто чудово. На шматочки ділиться секторами. Це дуже ситне самостійне блюдо. Можна до нього подати соус на основі кислого молока, часнику і зелені. Буде дуже пікантно. Або просто келих хорошого червоного вина.

Вам буде потрібно:

баклажани - 3 шт
картопля - 3 шт
перець болгарський - 2 шт
помідори - 4 шт
часник - 2-3 зубчики
масло рослинне для смаження
сир - 50 гр
яйця - 2 шт
сіль

Як готувати:

1. Баклажани миємо, зрізаємо хвостик, нарізаємо на кружечки і обсмажуємо на рослинному маслі. Складаємо їх гіркою. Зажарювати баклажани треба не сильно, щоб вони були з скоринкою. Але м'які.

2. Паралельно відварюємо картоплю в мундирах. Варимо її до повної готовності. Картоплю почистити і порізати теж кружальцями.

3. Болгарський перець чистимо (видаляючи серцевину) і нарізаємо кружечками. Сильно великий перець не беріть, він буде випирати із загальної композиції.

4. Помідори теж перетворюємо в кружечки.

5. Коли всі овочі готові, починаємо укладати мусака. Для укладання найкраще підходить кругла форма. Мусака в ній красивіше виглядає. Беремо шматочок баклажана і поруч із ним кладемо картоплю. Наступним доповідаємо помідор і кружечок перцю. Якщо у вас перець або помідор вийшов сильно великим. Відріжте або разрежте навпіл. Головне це щільно укладивать.Когда зовнішнє коло заповнений, приступаємо до внутрішнього кола мусака.

6. Тепер все овочі викладені. Мусаку солимо. Посипаємо шматочками часнику. Додаємо 1ст. л. рослинного масла . Заливаємо збитими яйцамі.Сверху посипаємо натертий сир. І відправляємо в духовку.

7. Температура в духовці 180-200 градусів. І запікається мусака хвилин 30-40 до красивої скоринки.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

07.06.2016