Пиріг зі смородиною

Складові:

-1,5 склянки + 1,5 ст.ложки борошна
-125 г вершкового масла
-220 г цукру
-1 ч. Ложка розпушувача
-дрібка солі
-3 яйця
-1 ч. Ложка крохмалю
-600 г смородини (у мене чорна морожена)

приготування:
1. 1,5 склянки борошна рубаємо з вершковим маслом в дрібну крихту.

2. зсипати її в миску, додаємо туди 100 грамів цукру, 0,5 ч.ложки розпушувача і дрібку солі. Білки відділяємо від жовтків, білки - в холодильник, жовтки - в борошняну крихту.

Замішуємо тісто руками, воно швидко почне збиратися в ком.

3. Формуємо з нього кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на півгодини.
Заморожену смородину викладаємо в друшляк і обливає окропом, хвилин десять нехай стікає, а потім розсипаємо її на серветки, щоб трохи обсушити.

4. Охолоджені білки збиваємо до крутих піків.

5. Поступово додаємо до них цукор, що залишився, розпушувач, борошно і крохмаль і акуратно втручаємося смородину.

6. Духовку включаємо на 180 градусів. Дно і краї рознімної форми змащуємо шматочком вершкового масла. Дістаємо з холодильника тісто і руками розподіляємо його по дну форми, а по краях робимо бортики. На тісто викладаємо начинку.

7. Запікаємо пиріг протягом 25-30 хвилин, перші 15 хвилин я печу на 180 градусах, а потім зменшую до 150-ти. Перед тим, як розрізати, пиріг потрібно остудити до кімнатної температури.
Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

22.05.2017