Рис з морепродуктами

Вам знадобиться широка пласка сковорода. Важливо, щоб рис був розподілений по великій поверхні рівномірним шаром і дуже важливий рівномірний нагрів всього дна, інакше середина підгоратиме.

Вам буде потрібно:

500 г рису
250 г риби (філе)
12 великих креветок
12 мідій
12 черепашок-венерок
1 середній кальмар або 200 г дрібних
1 невелика цибулина
3-4 помідорa
1 зубчик часнику
1/2 червоний солодкий перець
1 невелика морква
1 стебло сельсерея
100 г зеленого горошку
1/2 пучка петрушки
1/2 пучка кінзи
щіпка ниток шафрану
1/2 ч.л. орегано
150 мл раст. масла
~ 1 л бульйону
лимон

Як готувати:

1. Біла морська риба з щільною м'якоттю. Нарізати рівними невеликими шматками.

2. Підрум'янити на сильному вогні в маслі, не піклуючись про те, щоб вона присмажився. Відставити в сторону.

3. Креветки. Частина креветок очистити панцир і вийняти кишку.

4. Неочищені кресеткі швидко обсмажити на сильному вогні на оливковій олії - до порозовения панцира. Відкласти.

5. Панцири і голови обсмажити на вершковому маслі до порозовения, залити водою (~ 300 мл), уварити рідина наполовину.

6. Процідити. Вийде ароматний креветковий відвар, приблизно 2/3 стакану.

7. Кальмари. Hаpезать і швидко обсмажити на оливковій олії.

8. Мідії і інші черепашки. Hагреть в каструлі під кришкою, щоб все стулки відкрилися. Сохрянять теплими під кришкою до моменту використання. Виділилася рідина не виливати!

9. Овочі. Лук і червоний перець нарізати кубиками, спасерувати на оливковій олії до прозорості цибулі, під кінець додати часник, морква і стеблова селера, теж кубиками, на любителя. Додати нарізані кубиками очищені від шкірки і насіння помідори, пасерувати, помішуючи, хвилини три. Bсипать рис, обсмажувати декілька хвилин, перемішуючи, щоб він просочився маслом і прогрілося. Всипати горошок, перемішати. Часто використовують не горошок, а стручкову квасолю. Посипати орегано.

10. У невеликій кількості бульйону розчинити шафран. Залити рис бульйоном, змішаним з креветочним відваром і соком з черепашок. Рідина повинна покривати рис. Спочатку готувати 5 хв. на сильному вогні, потім викласти в рис підготовлену рибу, кальмари і очищені креветки, зменшити вогонь до слабкого і варити ще 15 хв., не перемішуючи.

11. Розподілити красиво по поверхні обсмажені креветки в панцирі і половинки черепашок. На пару хвилин можна збільшити вогонь, щоб знизу утворилася рум'яна кірочка, але обережно, щоб не підгоріло - якщо не впевнені в рівномірності нагріву, краще не треба! Вимкнути вогонь, накрити сковорідку рушником або папером і залишити постояти 10 хв. Посипати петрушкою і кінзою і подати на стіл прямо в сковороді з скибочками лимона.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

14.01.2018