Sabayon з чорницею

Дзабайоне, він же сабайон - італійський яєчний крем на основі жовтків, цукру і десертного вина Марсала.

Історія виникнення цього десерту має безліч теорій. У 1500 р капітан Джованні Бальоні (Giovanni Baglioni) розбив табір поблизу стін міста Реджо-Емілія. Щоб вирішити проблему з нестачею харчів в загоні, він відправив солдатів пограбувати місцевих селян. Однак їм не вдалося добути нічого, крім яєць, цукру, кількох глечиків вина і спецій. Джованні нічого не залишалося, крім як змішати разом всі інгредієнти.
У цей день удача була на його боці, і приготоване їм блюдо дуже сподобалося солдатам. Завдяки цьому прізвище капітана дала назву новому десерту. Спершу воно вимовлялося як zambajoun (дзамбаюн), але в подальшому трансформувалося в звичне нам zabaione (дзабайоне).

Вам буде потрібно:

Жовток - 4 шт.
Цукор - 4 ст.л.
Десертне вино Марсала - 8 половинок шкаралупи
Ягоди за смаком

Як готувати:

1. У глибокій мисці змішайте жовтки і цукор до однорідної маси, після чого влийте вино. Традиційно використовується Марсала, але ви можете замінити її іншим вином з високим вмістом цукру або лікером (Амаретто, Лімончелло і ін.).

2. Поставте миску на водяну баню і почніть збивати яєчну суміш, поки не отримаєте ніжний, об'ємний крем з густою консистенцією. Обов'язково простежте, щоб дно миски не вистачало до киплячої води. При цьому кипіння має бути слабким, інакше яйця можуть згорнутися !!!

3. Покладіть на дно креманок ягоди і полийте зверху теплим кремом. Як правило, дзабайоне поєднують зі свіжими ягодами, грушами, персиками або печивом савоярді.

Десерт цілком самодостатній, тому ви можете подавати його без всяких добавок.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

15.08.2016