Салат з яєць з руколою і хрустким беконом

Салат з яєць з руколою і хрустким беконом

4 яйця
2 маленькі морквини (приблизно 160 г)
½ стебла цибулі-порею (приблизно 125 г)
½ пучка руколи (приблизно 40 г)
4 смужки бекон
Сіль перець
1 лимон
1 трісок. цукор
2 ст.л. горіхового масла

Яйця зварити в круту. Облити холодною водою, очистити і відставити убік.

Морква очистити, за допомогою ножа для чищення овочів порізати на тонкі смужки. Лук порей помити, очистити, порізати тонкими кільцями.

Рукколу помити, висушити, грубі стебла відрізати, зелень крупно порубати.

Бекон підсмажити в сковороді, без масла, на середньому вогні, до хрусткої скоринки. Викласти на паперовий рушник, щоб весь зайвий жир вбрався в папір.

Лук-порей і моркву підсмажити в сковороді, в жиру від бекону, постійно помішуючи протягом 3-4 хвилин. Викласти на тарілку, дати охолонути.

Лимон обшпарити окропом, половину від шкірки потерти на дрібній тертці. Розрізати лимон на навпіл і вичавити сік.

Лимонний сік, сіль, перець, цукор, горіхове масло, змішати в чашці, додати моркву і цибулю-порей.
Яйця порізати кружальцями. Додати в салат рукколу, приправити сіллю і перцем. Розкласти по чашках, зверху покласти яйця і бекон.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

27.04.2016