Шоколадно-апельсиновий мус

Складові:

Апельсин - 1 шт.
Тростинний цукор - 55 г
Стручок ванілі - ½ шт.
Горький (70% какао) шоколад - 200 г
Апельсиновий сік (приблизно від 2 апельсинів) - 80 мл
Вода к. Т. - 80 мл
Вода к. Т. (Для сиропу) - 50 мл

приготування:

1. Приготувати апельсиновий сироп. Один апельсин нарізати скибочками, залити 50 мл води, додати цукор і ½ стручка ванілі. Накрити кришкою і варити на слабкому вогні протягом 30 хвилин. Зняти з вогню і процідити.
2. Повільно розтопити шоколад на водяній бані, зняти з вогню. Додавати апельсиновий сік по 1 столовій ложці і ретельно змішувати. Повільно наточити 80 мл води, виливаючи поступово. Домісити 55 мл апельсинового сиропу.
3. Розлити по 4 порційних ємностей і прикрасити апельсиновою цедрою. Охолодити до кімнатної температури, а потім прибрати в холодильник на 2-3 години.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

25.10.2017