Шоколадний пиріг (без яєць)

Чудовий простий пиріг від кухарів компанії Catering Dnepr.

Складові:

Борошно пшеничне - 1,5 склянки
Какао-порошок - 4 ст. ложки
Сода харчова - 1 ч. Ложка
Лимонний сік - 1 ст. ложка
Цукор-пісок - 200 грам
Олія - ​​1/4 склянки
Ванільний цукор - 0,5 пакетика
Сіль - 1 щіпка
Вода - 200 мл.
Розчинна кава - 0,5 ч. Ложки

приготування:

1. У великій чашці змішуємо сипучі продукти: борошно, сіль, соду харчову, какао-порошок. В іншій чашці змішуємо рослинне масло з цукром, додаємо розчинну каву, лимонний сік і воду. Збиваємо міксером до повного розчинення цукру. Потім в суху суміш вливаємо рідку частину тесту і ретельно перемішуємо за допомогою міксера або звичного для багатьох віночка.
2. Замість какао можна використовувати темний шоколад, для цього потрібно буде плитку шоколаду розтопити на водяній бані і додати в готове тісто.
3. Потім розігріваємо духовку до 180 °. Деко або форму для випічки змащуємо вершковим маслом і злегка припорошує борошном або манною крупою. Виливаємо підготовлене тісто і відправляємо форму в духовку на 40 - 45 хвилин.
4. Готовий пиріг повністю охолоджуємо, за бажанням прошаровуються кремом (будь-яким), посипаємо какао-порошком, цукровою пудрою або тертим шоколадом. Пиріг розрізаємо на порційні шматочки і подаємо з чашкою чаю або кави.

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

26.09.2016