Тарталетки

Тарталетки - дивовижна випічка, за допомогою якої можна подати приголомшливі десерти і закуски! Кондитери компанії Catering Dnepr пропонують вам два рецепти тарталеток - для солодкої начинки і холодних закусок.

Часто для випікання тарталеток застосовуються спеціальні бляшані формочки. Або формочки з еластичного протипригарного матеріалу. Формочки з жерсті обов'язково треба змащувати попередньо холодним маслом або маргарином. Щоб тісто тарталеток не піднімається в фомочках, покладіть на денце форм квасолину або пару зерняток рису.

Як готувати:

Для солодких тарталеток:

2 склянки борошна
200 гр вершкового масла
2/3 склянки цукру
2 яйця

Спосіб приготування:

Взяти яйця і розбити їх в миску; додати цукор. Покласти вершкове масло і ретельно перемішати. Далі насипати борошно і замісити тісто.
Розкачати тісто (товщиною 7 мм.). Формочками вирізати тісто, надати форму кошички; піч приблизно 15 хвилин (при температурі 200 градусів); готові кошички вийняти з формочок, перевернувши їх, охолодити.

Несолодке тісто:

200 гр вершкового масла або маргарину
300 гр борошна
3 жовтки
сіль за смаком

Змішати всі інгредієнти до однорідної маси. Випікати в духовці.

Пісочне тісто:

200 гр маргарину або вершкового масла
2 склянки борошна
4 жовтки або 2 яйця
дрібка солі

Замісити тісто як на вареники і помістити в холодильник хвилин на 30.
Щоб тарталетки вийшли однакової товщини, найкраще тісто розкачати завтовшки 0,5 см і цим пластом накрити зверху формочки (попередньо змастити формочки маслом і трохи присипати борошном). Накотити зверху качалкою, тісто пальцем розрівняти в формочке.
Покласти зверху квасолину чи кілька зерен рису, щоб тісто при випічці не роздувається. Випікати в духовці при 200 градусах близько 20 хвилин.

Начинку для тортолеток використовуйте на Ваш розсуд!

Смачного! З любов'ю Ваш Catering Dnepr!

03.07.2016