Торт зі сметаною

Складові:

- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 банка згущеного молока
- 1 чайна ложка розпушувача
- 8 столових ложок борошна
- 1 столова ложка какао
- 700 г сметани 20%
- 100 г цукрової пудри

приготування:

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Масло кімнатної температури збиваємо з яйцями.

Додаємо згущене молоко і продовжуємо збивати. Потім додаємо розпушувач і знову збиваємо 30 секунд.

Просіваємо борошно в тісто і швидкими круговими рухами перемішуємо тісто лопаткою.

Ділимо тісто на 2 рівні частини і в одну з частин додаємо какао і також перемішуємо.

Змащуємо роз'ємну форму пензликом з рослинним маслом.

Виливаємо одну частину тіста.

В іншу форму - іншу частину. Випікаємо коржі разом або по черзі приблизно 20 хвилин.

Поки робимо крем - збиваємо сметану з цукровою пудрою пару хвилин.

Рекомендуємо використовувати саме пудру, а не цукор. Щоб він не скрипів на зубах, його потрібно набагато довше розчиняти в сметані.

Готові коржі дістаємо акуратно з форми і кладемо остигати.

Коли вони охолонуть, акуратно по колу зрізаємо самий краєчок коржа (0,5-0,7 мм).

Одержаний обрізок кришимо в миску. Він дуже легко кришиться пальцями.

З другим коржем і його відрізком чинимо також.

Далі акуратно розрізаємо коржі уздовж навпіл. Кладемо одну частину коржа (білого) на блюдо для торта.
Рясно змащуємо кремом.

Зверху кладемо коричневу половинку коржа, теж змащуємо. І так далі.

Останній верхній корж наколюємо виделкою, щоб крем краще просочився крізь цукрову корочку.

Поливаємо торт кремом.
І обсипаємо бісквітної крихтою. За вашим бажанням в крихту можна додати мелені горіхи або тертий шоколад.

Ставимо в холодильник мінімум на 4 години, краще на ніч. Перед подачею рекомендую за півгодини дістати торт з холоду, "зігрівшись", він стане смачніше.

Смачного! З любов'ю Ваш Сatering Dnepr!

 

25.08.2016