Яловичина терияки з овочами

Все гранично просто. Маринуємо яловичину в терияки, потім швидко обсмажуємо з овочами і подаємо. Можете приготувати маринад терияки самі, але простіше буде взяти готовий - останнім часом в магазинах з'явилися соуси терияки хорошої якості від виробників.

Для приготування яловичини терияки з зеленими овочами на дві порції Вам знадобляться:

200 р яловичини, переважно філе
100 р брокколі
100 м стручкової квасолі
75 мл. маринаду терияки
1 ч.л. меду
2 зубчики часнику
2 пера зеленої цибулі
1 ч.л. крохмалю

Яловичину наріжте невеликими брусочками, часник подрібніть. Для маринаду змішайте терияки і мед, додайте половину часнику, приправте чорним перцем і меленим чилі, і маринують в цій суміші м'ясо не менше 2 годин. Потім маринад зцідіть, додайте в нього крохмаль, розмішайте і відставте в сторону. Яловичину як слід обсушити. Брокколі розрізати вздовж на невеликі шматочки, а цибулю наріжте дрібно.

У воке або підходящої сковороді як слід розігрійте пару ложок рослинного масла, і швидко обсмажте там подрібнені часник і білу частину цибулі (зелена знадобиться нам для прикраси готового блюда). Додайте на сковороду м'ясо і обсмажуйте його протягом двох-трьох хвилин, постійно помішуючи, до тих пір, поки шматочки не покриються з усіх боків скоринкою. Потім додайте брокколі і квасолю, обсмажуйте пару хвилин, і додайте маринад. Через дві хвилини, коли маринад загусне, знімайте сковороду з вогню. Викладіть готове м'ясо з овочами на відварений рис і подавайте, приправивши зеленню цибулі.

Смачного! З любові Ваш Catering Dnepr!

31.08.2016